Yurtdışı iPhone Fiyatları

Yurtdışı iPhone Fiyatları, iPhone ürünlerinin virüslere karşı daha etkili korunması ve Android cihazlara göre yavaşlama sorunu yaşatmaması iPhone’un dünya genelinde yüksek oranda tercih edilmesini sağlıyor. Dünya genelinde birçok farklı hizmet veren şirket cihaz fiyatlarını da ülke ekonomisine göre belirleyebiliyor. Bu nedenle kullanıcılar satın almadan önce yurtdışı iPhone fiyatları hakkında araştırma yapabilir.

Bu yazımıza benzer diğer yazılarımızı incelemek için Fiyatları kategorimizde ki yazılarımızı inceleyebilirsiniz.

Yurtdışından iPhone Alınırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Apple’ın en pahalı fiyat politikalarının uygulandığı ülkelerden biri olan Türkiye, iPhone telefonların yurtdışından alınmasını daha mantıklı kılıyor olabilir. Dikkat edilmesi gereken hususlar olmakla birlikte yurtdışı iPhone fiyatları Türkiye’ye göre daha uygun olduğu için kullanıcılar da cihazları yurtdışından temin etmeyi istemekteler

Yurtdışı iPhone Fiyatları
Yurtdışı iPhone Fiyatları

Yurtdışından kargo aracılığıyla iPhone getirilemiyor. Bu nedenle iPhone cihazlarını yurtdışından almak isteyen kişilerin cihazları yurtdışına giderek satın almaları gerekiyor. Yurtdışından alınarak Türkiye’ye getirilen iPhone cihazın süresiz olarak Türkiye’de kullanılabilmesi için IMEI kaydı yapılması gerekiyor. 2023 yılında 6.091 TL olan IMEI ücreti 2023 yılı sonunda 20 bin, 2024 yılında ise 31,692 TL’ye çıkarıldı. Bu nedenle yurtdışından satın aldığınız iPhone için ek olarak 31,692 TL ödemeniz gerekiyor.

Yurtdışından alınan iPhone cihazlar için dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise garanti. Yurtdışından alınan bazı iPhone modelleri için Türkiye’de garanti hizmeti verilmiyor. Üretimden kaynaklı bir sorun olduğunda garanti kapsamında hizmet alamayacağınız için alacağınız modelin Türkiye’de de garanti kapsamına girmesi konusuna dikkat etmeniz gerekiyor.

Yurtdışı iPhone Alımlarında Vergi İadesi Alınabiliyor mu?

Yurtdışı iPhone fiyatları kişilerin yaşadıkları ülkelerde daha pahalı olabileceği için yurtdışı seyahatlerinde markanın ürünleri fiyat olarak dikkat çekici olabilir. Bu nedenle yurtdışı iPhone alışverişlerinde merak edilen hususlardan biri de vergi iade politikaları oluyor. Vergi iade politikaları ülkeden ülkeye değişkenlik gösterdiği için her ülke alıcılarının kendi ülkelerine ait mevzuatlar hakkında bilgi sahibi olması gerekiyor.

Bu yazımızı da inceleyebilirsiniz;  Güneş Kremi Fiyatları 2024 - Güneş Kremi Önerileri

Genellikle uygulanan politikalara göre yurtdışında bireysel iPhone alımlarında vergi iadesi yapılmıyor. Vergi iadesi genellikle ülke içinde yapılan harcamalara uygulandığı için ülke dışında yapılan bireysel harcamalarda genellikle vergi iadesi yapılmıyor. Bununla birlikte bazı ülkelerde turistlere yönelik vergi iadesi politikaları da mevcut.

Avrupa Birliği’ndeki bazı ülkelerde uygulanan ‘tax-free shopping’ uygulamaları sayesinde belirli bir tutara kadar yapılan alışverişlerde KDV geri alınabilir. Bu süreç karmaşık olup belirli prosedürleri takip etmeyi gerektirmekle birlikte vergi iadesi için gereken pasaport, satış gibi belgelerin de temin edilmesi gerekiyor.

Tüm gereklilikler göz önüne alındığında yurtdışından iPhone alımlarında vergi iadesi talebi için ülkenin vergi iade politikalarını araştırmak, ülkenin resmi makamlarına ait web sitelerinden durumu araştırmak veya ülkeye ait resmi turizm merkezlerinden bilgi almak gerekiyor.

iPhone Cihazları Yurtdışından Almak Mantıklı mı?

Yüksek teknoloji ürünleri üreten Apple cihazları üst segment dijital araç kategorisinde satışa sunuluyor. Türkiye’deki yüksek fiyatlardan dolayı yurtdışı iPhone fiyatları kullanıcılara daha cazip geldiği için yurtdışından alınan cihazlarda avantaj sağlanıp sağlanmadığı kullanıcılar tarafından merak ediliyor.

Türkiye’de yaşayan biri e-ticaret aracılığıyla yurtdışından iPhone satın alıp Türkiye’ye getiremiyor. Yurtdışından satın aldığı iPhone cihazı Türkiye’de sorunsuz ve süresiz kullanması içinse IMEI kayıt zorunluluğundan dolayı cihaz fiyatına ek olarak 31,692 TL ödemesi gerekiyor. Tüm bunlarla birlikte yurtdışı fiyatı ve IMEI ücreti Türkiye’de alacağınız fiyattan daha düşük ise yurtdışı seyahatinizde iPhone satın alabilirsiniz. Ancak ödediğiniz toplam ücret ülkedeki fiyatla aynı veya daha fazlaysa yurtdışından iPhone almak mantıklı bir tercih olmuyor.

Yurtdışı iPhone Fiyatları Ne Kadar?

Yurtdışı iPhone fiyatları şirketin ülkelere göre uyguladığı vergilendirme sistemi ve modellerin satış yüzdelerine göre değişkenlik gösterebiliyor.

Bazı ülkelere göre iPhone 15 yurtdışı fiyatları:

  • Amerika: 799 dolar, iPhone 15 Plus: 899 dolar, iPhone 15 Pro: 999 dolar, iPhone 15 Pro Max: 1199 dolar
  • Çin: 5999 yuan, iPhone 15 Plus: 6999 yuan, iPhone 15 Pro: 7999 yuan, iPhone 15 Pro Max: 9999 yuan
  • Japonya: 124.800 yen, iPhone 15 Plus: 139.800 yen, iPhone 15 Pro: 159.800 yen, iPhone 15 Pro Max: 189.800 yen
  • Almanya: 949 euro, iPhone 15 Plus: 1099 euro, iPhone 15 Pro: 1199 euro, iPhone 15 Pro Max: 1449 euro
  • Tayland: 32.900 baht, iPhone 15 Plus: 37.900 baht, iPhone 15 Pro: 41.900 baht, iPhone 15 Pro Max: 48.900 baht.
5/5 - (1 Oy)
Paylaş:

Yorum yapın