YouTube Premium Fiyat – 2024

Youtube Premium Fiyat, Her yılın belli dönemlerinde internet kullanıcılarının sıkça aradığı terimler arasındadır. Bu yazımızda Youtube Premium Fiyat, Youtube Premium Kullanım Avantajları ve Youtube Music Premium Nedir gibi merak edilen terimleri sizler için araştırıp sizlere hazırladık hadi gelin hemen konumuza geçelim. Video içerikleri alanında 2005 yılından beri hizmet veren YouTube çeşitli geliştirmelerle günümüzde videoların en çok izlendiği platformlardan biri haline geldi. ABD merkezli firma içerikler arasında kısa reklam videolarıyla gelir etse de uzun bir süre reklam engelleyici eklentilerinden kaynaklı olarak gelirlerde azalma yaşadı. Gelirlerin azalması durumu reklam engelleyicilerin birkaç ay gibi kısa bir süredir platform üzerinde çalışmasını engelliyor. Bu yazımıza benzer diğer yazılarımızı incelemek için Fiyatları kategorimizde ki yazılarımızı inceleyebilirsiniz.

Youtube Premium Fiyat
Youtube Premium Fiyat

Youtube Premium Fiyat

Reklam gelirlerinin kesintiye uğramaması için platform kullanıcılara reklam engelleyici kullanımını engelleyerek reklam izlemeye maruz kalma ya da YouTube Premium olarak iki seçenek sunmuş durumda. Birçok kullanıcı reklamlara maruz kalmamak için YouTube Premium kullanmayı tercih ediyor. Buna bağlı olarak YouTube Premium fiyat bilgisi ve kullanım paketleri de merak edilen konular arasında.

Bugün birçok müzik ve video uygulamasının ücretsiz versiyonlarından farklı olarak Premium üyelikleri bulunuyor. Bunlar arasında olan YouTube Premium da hizmet bedeli karşılığında kullanıcılarına çeşitli avantajlar sunuyor. Videoların veya müziğin reklamlarla kesintiye uğramaması için çok yüksek fiyatlı olmayan aylık veya yıllık üyeliklerle siz de YouTube Premium kullanıcısı olabilirsiniz.

YouTube Premium Kullanım Avantajları

YouTube Premium fiyat bilgisi merak edilmekle birlikte uygulamanın ücretli aboneliğinin hangi faydaları sağladığı da merak ediliyor. 2014 yılından beri Premium kullanımla ücretli abonelik de sunan YouTube başlangıçta farklı isimlerle bu kullanımı yalnızca müzik içerikleri için uyguluyordu. Bir yıl sonra uygulama tüm video içerikleri için de reklamsız kullanım sunacak şekilde geliştirmelere gitti. Daha önceleri ücretli aboneliği YouTube Red olarak sunan platform 2018 yılında isim değişikliğine giderek hizmeti YouTube Premium adı altında vermeye başladı.

  • Kullanıcılar YouTube Premium hizmeti aldıklarında gelen avantajlardan ilki içerik izlenimlerinde herhangi bir reklam gösteriminin olmaması. Premium hizmetle beraber kullanıcılar reklam engelleyici eklentisi kullanmasalar da videolar izlenirken herhangi bir reklam gösterimi olmuyor.
  • Premium kullanımla gelen bir diğer avantaj ise videoların platform üzerinde indirilmesi sağlanarak çevrimdışıyken de izlenebiliyor olması. Bu özellik ücretsiz sürümde olsa da indirme farklı uygulamalar kullanılarak gerçekleştiriliyor. Premium ile 720p kalitesinde indirilen videolar çevrimdışıyken otuz gün boyunca izlenebiliyor.
  • Premium kullanımının avantajlarından biri de mobil kullanımlarda uygulamadan çıkıldığında veya telefon ekran kilidi moduna alındığında içeriğin devam ediyor olması. Böylelikle videoyu izlemeye gerek duymadığınız içerikleri ekran kapalıyken veya uygulama dışında gezinti halindeyken de dinlemeye devam edebiliyorsunuz.
Bu yazımızı da inceleyebilirsiniz;  Güneş Kremi Fiyatları 2024 - Güneş Kremi Önerileri

YouTube Music Premium Nedir?

YouTube Premium fiyat içeriğinde farklı bir ödeme yapmadan gelen bir diğer kullanım da YouTube Music Premium uygulaması. Müzik odaklı hizmet veren platform müzikleri reklamsız dinleme, çevrimdışıyken indirilen müzik içeriklerine ulaşma ve arka planda müzik dinleme gibi kullanımlar sağlıyor.

Youtube Music Premium

YouTube Music Premium abonesi olmak için YouTube Premium abonesi olmanız yeterli. Ancak YouTube’da çok fazla içerik izleyen biri değilseniz yalnızca YouTube Music Premium aboneliğini de satın alabilirsiniz. Ayrı olarak satılan YouTube Music Premium aboneliği YouTube Premium abonelik fiyatından daha uygun fiyatlı olduğu için bu durumda daha az ödeme yaparak avantaj sağlayabilirsiniz.

YouTube Premium Üyelik Paket Özellikleri Nelerdir?

YouTube Premium kullanımında platform kullanıcılara farklı özellikler sunan birkaç paketle kullanım sağlıyor. Bu paketlere göre YouTube Premium’u aile planı, öğrenci planı, aylık plan veya yıllık plan paketleriyle kullanabilirsiniz.

Premium aylık aboneliklerde ilk bir ay ücretsiz olarak uygulamayı kullanmanıza izin veriyor. Bir ayın sonunda aboneliği iptal etmediğiniz sürece aylık ödeme tutarı ödeme yöntemlerinde belirttiğiniz karttan otomatik olarak tahsil ediliyor. Kartta yeterli bakiye olmadığında bir süre sonra aboneliğiniz iptal ediliyor. Yıllık abonelikte ise aylık aboneliğin 12 aylık tutarından biraz daha az bir tutarı bir kez ödeyerek bir yıl boyunca başka herhangi bir ödeme yapmadan Premium’u kullanabiliyorsunuz.

Platformun aile aboneliğinde ödeme planınıza dahil olarak maksimum beş aile üyesini kullanıma davet edebiliyorsunuz. Bu planı seçerseniz YouTube Premium fiyat içerisine dahil olan aile üyelerinin 13 yaş ve üzerinde olması ve tüm üyelerin bir Google hesabına sahip olması gerekiyor. Yine bu kullanımda plana dahil aile üyelerinin grup yöneticisiyle aynı evde ikamet ediyor olması gerekiyor.

Öğrenci aboneliği ise bazı ülkelerde kullanıma açık olup 4 yıl boyunca geçerlidir. Her yıl öğrenci olduğunuzu kanıtlayacak belgelerin üçüncü parti bir araçla doğrulanması gerekmektedir. Youtube premium sahibi olmak için aşağıda ki bağlantıya tıklayarak ilgili web sayfasınız ziyaret edebilirsiniz.

Youtube Premium: https://www.youtube.com/premium

YouTube Premium Üyelik Fiyatları Nedir?

YouTube Premium fiyat içeriği kullanım ve abonelik şatlarına göre değişmekte olup aşağıdaki gibidir:

  • YouTube Premium üyeliği bireysel fiyat (aylık): 57,99 TL
  • YouTube Premium üyeliği bireysel fiyat (yıllık): 579,99 TL
  • YouTube Premium üyeliği aile fiyat (aylık): 115,99 TL
  • YouTube Premium üyeliği öğrenci fiyat (aylık): 37,99 TL
  • YouTube Music Premium üyeliği bireysel fiyat (aylık): 39,99 TL
  • YouTube Music Premium üyeliği bireysel fiyat (yıllık): 229,99 TL
  • YouTube Music Premium üyeliği aile fiyat (aylık): 64,99 TL
  • YouTube Music Premium üyeliği öğrenci fiyat (aylık): 19,99 TL
5/5 - (1 Oy)
Paylaş:

Yorum yapın